Ahogyan néhány éve elmésen megállapítottam, a kocka azért jó
reklámhordozó, mert sokoldalú (Szia Fanni! :) ), és ennek az egyensúly dolognak is sok oldala van, nekem meg közlési kényszerem.
Elsőre az egyensúlyról az alábbi video jutott eszembe:
Így edz egy világbajnok… azért nagy labdán guggolgatni elég
nagy bulinak tűnik (szerintem nagyobbakat esnék, mint tavaly a Bükkön…) Mondjuk
a szabadgörgő is egy remek találmány, az oké, hogy ha rajta van az ember, és
teker, akkor nem dől el, de elképzelésem nincs, hogy arról hogy szállnak le.
(rengeteg video van a kezdeti próbálkozásokról, egy estét el lehet tölteni
vele, ahogy mások bénáznak – legszebb öröm a káröröm) Hiába, ehhez a sporthoz
elengedhetetlen az egyensúlyérzék, és lássuk be, mindig van hova fejlődni! Nincs más hátra, mint gyakorolni....
A másik vonal, hogy kicsit áttérjünk mély-filozófiai kérdésekre (a helyesírás ellenőrző erre felajánlotta a molyfilozófiai kifejezést. Kommentben várom ennek értelmezését, a helyes megfejtők között kisorsolok egy buksisimogatást): szóval az életünkben lévő egyensúly a második téma. Baromi nehéz megtalálni az arany
középutat, hogy mindenkinek jó legyen, és úgy nagyjából jusson idő mindenre. Itt
arra célzok, hogy heti 40 óra munka (plusz alsó hangon napi két óra utazás) mellett
nem egyszerű beszorítani még 8-10 óra edzést, anélkül hogy valaki ne nyávogjon
valamiért. Ez leginkább én vagyok, hogy hiányoznak a kis barátnőim, meg hogy
sosem alszom eleget, és hogy egyek megfelelően, SÜSSEK SÜTIT ha pl. a Bringabandásokkal találkozunk (természetesen ilyenkor virslis
lekvárosat).
Erről át is kanyarodtam a kajálásra. A bringázás mellett van
még egy hobbim (azon túl, hogy itt összevissza beszélek), a
főzés-egészségeséletmód-sütihegyek köre. Ezt egyensúlyba rántani a
legnehezebb, mert ehhez még gondolkozni is kell. Nem fogok ebből receptes
blogot csinálni, de elképzelhető, hogy megírom néha, hogy mit szoktunk enni.
Szerencsére Zoli (gyk.: férj) jól viseli a furcsa kajáimat, eddig mindent
megevett, amit elétettem (a szalvétát, evőeszközt, tányért csak a legritkább esetben), és mostanában már néha
szemléli ferde szemmel, hogy miazazöldmármegint.
A legnagyobb kihívás olyan kaját elé rakni, ami egyrészt finom, másrészt meg
úgy nagyjából van benne némi tápanyag is és nem fog fél óra múlva a hűtőben
kutatni, hogy mit lehet megenni. A következő táplálkozástudományi feladatom,
hogy kitaláljam, mit vigyen el magával edzőtáborozni – lehetőleg ne forduljon
le a bringáról már az első órában, és estére is legyen valami értelmezhető, ami
helyrerántja a gyomrában háborgó zseléket. Hosszútávon meg erősen gondolkozom, hogy egy táplálkzástudományi MSc szerintem nekem jól állna. Mert még nincs elég papírom arról, hogy okos vagyok...(és persze szép és szerény is :) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése